Historia

Unelmavävyt sai alkunsa kesällä 2003 kun turkulaiset Pekka Nebelung ja Sami Rajala perustivat bändin, jolle oli jo nimikin valmiina. Heidän lisäkseen alkuperäismiehistöön kuuluivat kosketinsoittaja Niklas Söderlund, rumpali Kauko Mäkinen ja basisti Tommi Seikola.
Ensimmäinen keikka soitettiin Merimaskussa, Taattisten tilalla, lauantaina 16.8.2003.

Samaisen vuoden marraskuussa opiskelukiireidensä vuoksi bändistä pois lähteneen Kaukon tilalle löydettiin Marko Oittinen. Marko jatkoi aluksi myös aiemmassa bändissään, mutta keikkamäärien kasvaessa katsoi parhaaksi keskittyä vain yhteen bändiin. Markon ensimmäinen keikka oli Elysee Areenalla Itsenäisyyspäivän suurtansseissa!

Unelmavävyt valittiin huhtikuussa 2004 Ylläksellä pidetyssä SMORK 2004 -kilpailussa Tanssiorkesterien Suomen Mestariksi. Martti Metsäkedon johtama tuomaristo kiitteli yhtyeen monipuolisuutta, nuorta raikkautta, hyvää yleisökontaktia sekä vahvaa lauluosaamista. Kullervo Linna -säätiö jakoi kilpailussa oman Meininki-palkintonsa, joka myös meni Unelmavävyille. Voitto toi Unelmavävyille runsaasti TV-aikaa, sillä yhtye sai pestin kesän 2004 Kesäillan Valssi -ohjelman housebändiksi - yhteensä yhdeksässä YLE TV2:n tanssiohjelmassa. Noihin aikoihin vävyillä oli myös oma laiva-show.

’Nikke’ Söderlundille keikkamäärät kasvoivat liian suuriksi, joten hän päätti keskittyä täysipainoisesti opiskeluihinsa ja jätti bändihommat. Tommi oli jo aiemmin tehnyt joitakin keikkoja Pekka Tervahartialan kanssa. Pekka oli juuri vapautunut aiemmasta orkesteristaan Jaguarista. Pekka otettiin innolla mukaan bändiin kosketinsoittajaksi sekä haitaristiksi.

Kesäkuussa 2005 ilmestyi Unelmavävyjen ensimmäinen pitkäsoitto nimeltään Kotini maailma. Pitkäsoiton nimikkokappale julkaistiin myös singlenä, josta tuli pitkäaikainen listamenestys. Kappale menestyi useita viikkoja Tätä suomi tanssii -listalla vallaten jopa ykkössijan. Levyn seuraavat singlelohkaisut olivat Janina sekä Hiljaa hyvä tulla saa.

Toukuussa 2006 vävyt ottivat uuden solistin Joonas Nymanin riveihinsä Pekka Nebelungin lähdettyä orkesterin kokoonpanosta. Tuolloin Turun konservatoriosta muusikoksi valmistuva Tamperelainen päätti jättää aiemmat bändinsä Heartbreakersin ja JNS:n keskittyäkseen täysillä Unelmavävyihin.

Elokuussa 2007 vävyt uusiutuivat jälleen. Alusta lähtien mukana ollut kitaristi Sami päätti ottaa vastaan uudet haasteet niin työelämässä kuin arjessakin ja näin ollen oli taas yksi paikka auki bändissä. Kauan tätä tilannetta ei kestänyt, sillä aiemmin Seppo Alvari & Mamboo King:ssä, Aku Ankkulissa yms. vaikuttanut Jyväskyläläinen kitaristi Tomi Rinne lunasti odotukset ja lupautui lähtemään remmiin heti ensimmäisen keikkarupeaman jälkeen.

Samaisena syksynä Unelmavävyt solmivat levytyssopimuksen uuden levy-yhtiön, Spiral Music Oy:n kanssa. Sopimus kattoi kaksi pitkäsoittoa single –lohkaisuineen. Ensimmäinen single "Oletko vielä mun" pääsi heti radiosoittoon ja keräsi erittäin hyviä listasijoituksia mm. Radio Suomessa. Kappale oli vuonna 2008 Radio Suomen soitetuimmat -listalla sijalla 28. Tulevan levyn toinen single oli nimeltään "Niin kaunis on hän".

Tammikuussa 2008 tuli sitten taas hieman hidasteita matkalle kun pitkäaikainen basisti, Tommi, päätti jättää bändin ja siirtyä Auraviihteen palkkalistoille myyntihommiin. Kilometrejä oli Tommille jo kertynyt sen verran, että uudet haasteet, kuitenkin edelleen samalla alalla, kiinnostivat kiertämistä enemmän. Mitään sen suurempaa dramatiikkaa lähtemiseen ei siis sisältynyt vaan päinvastoin viimeiset yhteiset keikat vedettiin melkein tippa linssissä. Yhteistyöhän ei suinkaan loppunut kokonaan vaan jatkuu edelleen ja välit ovat mainiot!
Vävyt päättivät etsiä uutta basistia tarkasti, harkiten ja ennen kaikkea ajan kanssa, joten aloitettiin eräänlainen koesoittojen sarja keikoilla. Lopullinen päätös uudesta vävystä tehtiin yksissä tuumin, mutta homma ei todellakaan ollut mitenkään helppo, mutta lopulta tulos oli se, että muuan Henri Murtojärvestä oli tullut uusi Unelmavävy. Henri oli aiemmin soittanut mm. Arja Korisevan Fortunassa sekä säestänyt Jukka Kuoppamäkeä, Johanna Debreczeniä, Jasmin Mäntylää, Tiina Räsästä yms. Four Roses yhtyeen riveissä.

Unelmavävyjen toinen albumi "Lauluja tytöistä ja pojista" ilmestyi toukokuussa 2009. Levyn tekemiseen kului aikaa puolisentoista vuotta, mutta se kannatti, sillä levystä tuli ainakin bändille itselleen erittäin mieleinen ja onnistunut. Albumilta lohkaistu kolmas single oli " Kanssas kävelen rantaa", joka on käännösversio Paulina Rubion "Ni Una Sola Palabra" -kappaleesta. Syksyllä 2009 päätettiin julkaista vielä neljäskin single "Ikävä seuraa" eräänlaisena jälkisinglenä. Kappaleen vastaanotto oli jälleen lämmin, sillä se menestyi hyvin niin erinäisten paikallisradioiden listoilla kuin myös Tätä Suomi tanssii -listalla.

Muutoksia orkesterin kokoonpanoon tuli vuoden 2011 alussa, sillä Henri teki viimeisen vävy-keikkansa 31.12.2010 Naantalissa. Parikymmentä vuotta tanssimusiikkia soittaneen Henrin perhe kasvoi entisestään, joten hän päätti keskittyä enemmän perheeseensä. Jatkossa vävyt päättivät olla kvartetti, mutta keikat/levyt tehtiin jatkossa "vakituuraajilla".

Vävyjen kolmas pitkäsoitto valmistui ja ilmestyi samaisena keväänä. "Sydän" -niminen albumi oli eräänlaista jatkumoa edeltäjälleen "Lauluja tytöistä ja pojista" -julkaisulle, ainakin mitä tuli tekijäporukkaan. Toisaalta kappalevalikoima oli hieman enemmän perinteisiä iskelmälaulutyylejä rikkova. Levyn ensimmäinen single "Kartta kutsuu kulkemaan" löysi tiensä paikallisradioiden lisäksi myös Radio Suomen listalle olleen parhaimmillaan sijalla 6 soitetuimpien kappaleiden joukossa.

Vuoden 2013 alusta lähtien vävyjen solistina toimii Tuomas Myllylä. Tuomas Myllylä on aikaisemmin vaikuttanut eri kokoonpanoissa, mm. Twisterin solistina ja Einin ja Milana Misicin bändeissä. Tangomarkkinoiden finaaleissakin nähty Tuomas on myös viittä vaille valmis laulunopettaja. Vajaat seitsemän vuotta bändin solistina vaikuttanut Joonas päätti jättäytyä orkesteritoiminnasta ja keskittyä opiskeluun sekä perhe-elämään.